Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Οι Εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ» της συγγραφέως και εικαστικού Μαρίας Κολοβού Ρουμελιώτη.

 

 


 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο «Στην κατακόμβη της σαρκός» της πολυβραβευμένης συγγραφέως Μαρίας Κολοβού Ρουμελιώτη, είναι μια συλλογή πεζογραφημάτων από τις Εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ». Ένα ταξίδι στο επέκεινα με όχημα το σώμα και συνεπιβάτη την αμαρτία που βαραίνει την αόρατη, ενδότερη ουσία‧ αποθησαυρίζοντας όλη την οδύνη, την ταπείνωση, την εκδίωξη, τον φόβο της παρούσης στιγμής αλλά και το μελλοντικό ακούσιο κατατρεγμό, απαρχή των δεινών επί δικαίων και αδίκων. Κοινωνός και συμμέτοχος ο Αδάμ και η Εύα, όπου στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζονται τα πρόσωπα των ανδρών και γυναικών απ’ αρχής της δημιουργίας.Ένα Βιβλίο χωρισμένο σε 3 (τρεις) ενότητες αποτελούμενο από 17 υπαρξιακά διηγήματα, 7 επιστολές (όσες οι μέρες της δημιουργίας) και 2 (δύο) απολογίες: Τις  απολογίες των πρωτόπλαστων (Αδάμ και Εύας).

Από το «Πρωινό ξύπνημα» ως και την τελική απολογία του Αδάμ και της Εύας, ο αναγνώστης θα βιώσει τον αγώνα και την αγωνία της  ψυχής για λύτρωση, περνώντας πρώτα από την λεωφόρο της Κολάσεως προτού πιάσει την οδό της Παραδείσου… Είναι μια ενδοσκόπηση, ένα μακροβούτι στην ανθρώπινη ψυχή  με σκοπό την επαφή με τη θεία μας φύση, την κατανόηση της ουσίας μας,  την αυτογνωσία και την κάθαρση μέσω της μετάνοιας, της συγχώρεσης και  της αγάπης.

Η λέξη «ψυχή», δεν χρησιμοποιείται για να αποδώσει η συγγραφέας απλά  την έννοια της ζωής στους ανθρώπους ή στα ζώα, αλλά χρησιμοποιείται ως συνώνυμη του Πνεύματος, προκειμένου να προσδιορίσει το αόρατο και ουσιαστικότερο συστατικό του ανθρώπου, και που μαζί με το φθαρτό σώμα, αποτελούν τον όλο άνθρωπο.Το σώμα μας είναι η κατοικία, η εκκλησία και το νεκροταφείο της ψυχής μας‧ η αιώνια κατακόμβη μας… Είναι μια   σκήτη, μία σκηνή, μια προσωρινή κατοικία, που καταλύεται και γκρεμίζεται εύκολα…

Η συγγραφέας, λοιπόν, θέτει την ψυχή ως το αόρατο, προσωπικό συστατικό του ανθρώπου, όπου, αυτό, το αόρατο και νοερό συστατικό, είναι ο κύριος φορέας της ενσυνείδητης προσωπικότητας που ζωογονεί τον όλο άνθρωπο!


 

 

 

 

 

 
 

2 σχόλια:

 1. Καλή επιτυχία να ευχηθώ με την καρδιά μου, Μαρία. Να ανοίξεις τα φτερά σου, καλή μου φίλη. Την καλησπέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχω τη χαρά και τιμή να κρατώ στη βιβλιοθήκη μου, το έργο σου, Μαρία και να έχω άποψη για την ποιότητα της γραφής σου.
   Μαζί με το σύνολό της, αποτελεί φωτεινή πηγή στο χώρο της λογοτεχνίας.
   Καλές εμπνεύσεις πάντα, καλή μου φίλη.

   Διαγραφή