Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

EYELANDS - 5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - 2015


H ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες, ανακοινώνει την έναρξη του πέμπτου διαγωνισμού διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο. Θέμα του διαγωνισμού: «Στα όρια»

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι και τις 20 Απριλίου 2015. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα (ελληνικό και διεθνές) είναι διακοπές (για δύο άτομα), σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Από εφέτος ειδικά συλλεκτικά βραβεία (εκτός από τον πρώτο νικητή) και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands.
- Τα βραβεία, οι διακρίσεις αλλά και ένας αριθμός ακόμη διηγημάτων ανάλογα πάντα με τη βαθμολογία τους (μέχρι 25 διηγήματα συνολικά) θα συμπεριληφθούν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις Παράξενες Μέρες. Σε αυτά θα συμπεριληφθούν μεταφρασμένα τα τρία πρώτα διηγήματα από το αγγλόφωνο τμήμα. Όλα τα διηγήματα του αγγλόφωνου τμήματος που θα μπουν στη Μικρή Λίστα του αγγλόφωνου τμήματος (το ανώτερο 12 συνολικά) θα κυκλοφορήσουν σε ειδική έκδοση από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το αγγλόφωνο τμήμα της: Strange Days Books)
- Εκτός από τα διηγήματα που θα συμπεριληφθούν στη Μικρή Λίστα θα ανακοινωθεί και ένας αριθμός διηγημάτων (μέχρι 20) τα οποία θα αποτελούν την επιλογή eyelands και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.eyelands.gr
Στην ιστοσελίδα θα δημοσιευθούν μόνο τα βραβευμένα διηγήματα και τα διηγήματα της Επιλογής. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα δημοσιευθούν μόνο στην έκδοση.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνει το eyelands από το 2010 είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα. Ονομάζεται διεθνής όχι επειδή συμμετέχουν Έλληνες από όλο τον κόσμο (που επίσης ισχύει) αλλά επειδή είναι πραγματικά ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν συγγραφείς από πολες τις ηπείρους του κόσμου και (στο διεθνές τμήμα του) δέχεται διηγήματα μόνο στην αγγλική γλώσσα. Ο διαγωνισμός μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση μόνο τους Έλληνες του εξωτερικού, δημοσιεύεται στις πιο έγκυρες ιστοσελίδες για διαγωνισμούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως είναι το Duotrope, booktrust.org.uk, justacontest.com, www.londoncomedywriters.com, virtualwritersinc.com. prizemagic.co.uk και πολλοί άλλοι και έχει κατακτήσει αυτή την εγκυρότητα χρόνο με το χρόνο (και όχι εύκολα) ακολουθώντας με σχολαστικότητα όλα όσα υπόσχεται και όλα όσα επιτρέπουν σε ένα διαγωνισμό να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

*αφίσα διαγωνισμού: strangeland/δημιουργικό -2015 με την ευγενική βοήθεια της Αντριάνας Μίνου
(συγγραφέως του βιβλίου Παιδικά Νουάρ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου