Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Η λέσχη ΦΑΕΘΩΝ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη της πίτα στο μαγαζί Αράσσω στην Τριών Ναύαρχων- Πάτρα.


Η λέσχη Φαέθων έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη της πίτα στο μαγαζί Αράσσω που βρίσκεται στην Τριών Ναύαρχων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο οι νέοι όσο και οι παλιοί δρομείς της πόλης μας πουν έχουν γράψει ιστορία στο λαϊκό μαζικό αθλητισμό.
Μεταξύ αυτών η οικογένεια Μάλαση, ο Παναγιώτης Μεντζελόπουλος, ο Γιώργος Μόσχος, ο Παναγιώτης Καραδήμας, ο Σάκης Κανελλόπουλος, ο Γιώργος Αυγερινόπουλος, η Αριστέα Νικολόπουλου, ο Νίκος Στεργιόπουλος, ο Παναγιώτης Τσουράμανης, ο Κώστας Μικρούτσικος, ο Σπύρος Δημόπουλος, με περισσότερες από 70 συμμετοχές σε μαραθώνιες διαδρομές -πολύ από αυτούς, καθώς και νεότεροι δρομείς όπως η Βάσω Κοζανίδου, η Ρούλα Μπάδα, ο Θανάσης Βασιλάτος, ο Γιώργος Πρέτζας, ο Δημήτρης Βεργεναλάκης, Βασίλης Καταπόδης, Ο Κώστας Ξαξιρης και άλλοι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ηλίας Γρηγόρης -γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής για τους παράκτιους ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος είναι φίλος και μέλος της λέσχης. Επίσης Ο Γιώργος Κακουλίδης πρωταθλητής υγρού στίβου και δρομέας καθώς και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος δημοσιογράφος - πρωταθλητής στίβου.


Τους παρευρισκόμενους προσφώνησε ο συντονιστής της Λέσχης Κίμων Αποστολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις πλούσιες αθλητικές  δραστηριότητες της λέσχης τον χρόνο που πέρασε και περιέγραψε το πλάνο για το τρέχον έτος.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον μεγάλο απόντα Γιώργο Αντύπα, τον φτεροπόδαρε δρομέα, όπου γίνονται προς τιμή του τελευταία αγώνες μνήμης.
Ανακοινώθηκε ότι υπάρχει βούληση να γίνει πλέον θεσμός ο Αντύπας - Δρόμος σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ, τον ΟΛΠΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο της Πόλης.
Η κοπή της πίτας ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες της λέσχης.
Την πίτα έκοψε η Μαρία Κολοβού Ρουμελιώτη -πρώτη φορά Μαραθωνοδρόμος, καθώς με το σύζυγό της Γιάννη Ρουμελιώτη έτρεξαν στον φωτεινό 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας στην Κλασική Διαδρομή των 42.195 μέτρων.


Το φλουρί έπεσε στη φίλη της Λέσχης Κική Λάζαρη. Το δώρο ήταν έργο ζωγραφικής της Μαρίας Κολοβού Ρουμελιώτη η οποία εκτός από δρομέας είναι και καλλιτέχνης, συγγραφέας και ποιήτρια με πολλές διακρίσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο τελευταίο βιβλίο της «΄Αλφες» .
Στην συνέχεια οι δρομείς και φίλοι απόλαυσαν τα εδέσματα του καταστήματος σε αποκριάτικους ρυθμούς .
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους παλιούς δρομείς να το ρίξουν λίγο έξω και να θυμηθούν προσωπικές τους στιγμές και απρόοπτα από μεγάλους αγώνες.
Το κλίμα και την ωραία ατμόσφαιρα ευλόγησε ο Θεός Διόνυσος…
Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν την αγάπη τους και την στήριξη τους στην εθελοντική και αλτρουιστική προσπάθεια των ανθρώπων της Λέσχης Φαέθων.

Κίμωνας Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου