Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

3ος Αντύπα δρόμος την Κυριακή 13 του Μάη 2018 στην Πάτρα


7 και 1 λόγοι για να συμμετάσχετε στον 3ο Αντύπα Δρόμο 2018.

Έχουν περάσει τέσσερα και πλέον χρόνια από τον  θάνατο του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της Πόλης μας Γιώργου Αντύπα του αποκαλούμενου και φτεροπόδαρου δρομέα και για άλλη μία φορά διοργανώνεται από το ΠΕΑΚ σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τον ΟΛΠΑ και την Λέσχη Φαέθων ο 3ος Αντύπας δρόμος 2018 που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.
Υπάρχουν πάρα πολύ λόγοι για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα αυτόν και με την παρουσία του να τιμήσει αθλητικά τον εκλιπόντα. Ο Αντύπας ήταν οραματιστής και για την Πάτρα είναι ότι ήταν ο Μπαρτζάκης για την Αθήνα και τον Πειραιά.
Πρώτος λόγος : Ήταν αυτός που έκανε την Πάτρα την πρώτη πόλη που διοργάνωσε Μαραθώνιο Δρόμο από την Καλόγρια στην Πάτρα με διεθνείς για την εποχή του συμμετοχές. Ο οποίος δυστυχώς δεν γίνεται σήμερα.
Δεύτερος λόγος :Δικό του έργο σαν πρόεδρος του ΣΔΥΠ ο ημιμαραθώνιος δρόμος Αλισσός -Πάτρα που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Τρίτος λόγος : Αυτός καθιέρωσε τους πρώτους αγώνες του βουνού και την διαδρομή 23 χιλ από την μονή Γηροκομείου στο καταφύγιο του Παναχαικού όρους σε συνεργασία με τον τότε ΟΝΑΠ.
Τέταρτος λόγος : Αυτός οραματίστηκε το πέρασμα της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου όταν αυτή ήταν υπό κατασκευή και τον έκανε πράξη με το ΠΕΑΚ και τον ΟΝΑΠ.
Πέμπτος λόγος: Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργάνωνε τον γύρο της Πάτρας του οποίου ο Αντύπα δρόμος είναι η εξέλιξή του με το σύνθημα τρέχω για την Πάτρα.
Έκτος λόγος : Ο Αντύπας πάλεψε μέσα από τις αθλητικές του δράσεις μεταφέροντας την δάδα των Ολυμπιακών αγώνων για την Ειρήνη.
Έβδομος λόγος: Με το πέρας των αγώνων θα τιμήσουμε και όλους αυτούς τους δρομείς παππούδες σήμερα που μαζί με τον Γιώργο Αντύπα πρωτοστάτησαν στην καθιέρωση του δρομικού κινήματος στην Πόλη μας.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος, ίσως ο σπουδαιότερος από όλους , όταν ο σοφός Δάσκαλος ρωτήθηκε από τον μαθητή του να του δείξει το  δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στη ζωή, ο Δάσκαλος του απάντησε ότι   " Ο Δρόμος βρίσκεται στα πόδια σου....  " δηλαδή και στα δικά μας πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου