Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

«ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ» στίχοι Σπύρος Κ. Καραμούντζος

Künstler Ak Jagdgesellschaft bei der Rebhuhnjagd, Hunde
ΤΟ  ΦΟΝΙΚΟ

Ψηλά στην Περδικόβρυση, σιμά στο καταράχι,
θρήνους  ακούς μιας πέρδικας, που πλέον ζει  μονάχη.
 
Σαν τα πουλιά δεν κελαηδεί, στα νέφη δεν πετάει,
μες στα κοτρώνια κρύβεται κι εκεί μοιρολογάει.
 
Κλαίει τα περδικόπουλα, που πέσαν απ’ τα βόλια
κι αυτή πουλί χωρίς φτερά να περπατά η δόλια.
 
Νεράκι θέλανε να πιουν, ιδού το έγκλημά τους,
με τη ζωή τους πλήρωσαν τα δικαιώματά τους.
 
Ο κυνηγός με τα σκυλιά σ’ αυτήν εδώ τη βρύση
ταμπουρωμένος σε σκοπιά καρτέρι είχε στήσει.
 
Καραδοκούσε τη στιγμή με τη μεγάλη ζέστα,
τις πέρδικες να δροσιστούν κι αυτός να δώσει ρέστα.
 
Ανάθεμά σε κυνηγέ!!! Με τα συμφέροντά σου
και πέρδικα πετούμενη δε θέλεις πια μπροστά σου.

Μελίσσια, 24-3-2013

ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  του Σπύρου Κ. Καραμούντζου (Ποιητής – Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Καρυά Αργολίδας.
Ως δάσκαλος εργάστηκε σε σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Αττικής. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Γραφείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ασχολείται με τη Λογοτεχνία και ειδικότερα με την Ποίηση. Έχουν κυκλοφορήσει πέντε (7) Ποιητικές του Συλλογές (ΑΛΚΥΟΝΕΣ,2000 –ΔΟΞΑΡΙΣΜΑΤΑ, 2004 – ΦΥΛΛΟΒΟΛΗΜΑΤΑ, 2006 – ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ –ΧΑΪΚΟΥ,2006 – ΗΛΙΑΝΘΟΙ,2010 – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ,2013 – POETS GARDEN,2013 ),ένα Πεζογράφημα (ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΥΑΣ-Παιδικές αναμνήσεις και αναφορές,2007) , μία συνέντευξη « Οι γνώσεις δίνουν φτερά στην έμπνευση», 2011 και μία Ποιητική Συλλογή υπό έκδοση (ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ).
Για το συγγραφικό του έργο έχει πολλάκις αποσπάσει επαινετικά  σχόλια από διακεκριμένους  κριτικούς της λογοτεχνίας.   Η  Συλλογή μάλιστα «ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ-ΧΑΪΚΟΥ» και άλλα του ποιήματα έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς λογοτεχνικών περιοδικών.
Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ποιητικές ανθολογίες. Επίσης δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και σε λογοτεχνικές σελίδες εφημερίδων εκτός από ποιήματα και πεζά του κείμενα.
Ως Λογοτέχνης συμπεριλαμβάνεται στη ΜΕΓΑΛΗ  ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ του ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ (13ος τόμος) και στην Εγκυκλοπαίδεια WHO IS WHO στην Ελλάδα (3η έκδοση,2008).
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της «International Writers Society”  (I.W.A) και της  “World Poets  Society” (W.P.S.).
Πολλά ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Ρωσικά, στα Ιταλικά και στα Κινέζικα και έχουν δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά και ανθολογίες.

1 σχόλιο:

  1. Ιδιαίτερα όμορφος ο ποιητικός του λόγος, λιτός μα πλούσιος σε συναισθήματα και νοήματα. Όσο θα υπάρχουν θηρευτές η ζωή θα μεταλλάσσεται σε πόνο.
    Μαρία σ' ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή