Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και 4.30 μ.μ. η παρουσίαση των βιβλίων και εικαστικής έκθεσης του Γεράσιμου Μ.Λυμπεράτου

Capture foyfoy
GEORGES RIVER SAILING CLUB SANS COUCI NSW
Είσοδος  αυτοκινήτων από SANONI AVE  DOLLS POINT

Με ενδιαφέρον  αναμένεται η εκδήλωση παρουσίασης των ποιητικών συλλογών και αυτής του διηγήματος του Γεράσιμου Μ.Λυμπεράτου στο Σύδνεϊ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2-Φεβρουαρίου 2020, ώρα 430μ.μ. σε μια από τις πιο ποιητικές αίθουσες του Σύδνεϊ, μια και το κτίριο είναι κτισμένο πάνω στην θάλασσα, γειτονεύει με ένα τεράστιο πάρκο γιομάτο κουκουναριές και εκατοντάδες άσπρους παπαγάλους να πετούν ανά πάσα στιγμή.
Πρόκειται για την αίθουσα εκδηλώσεων του  GEORGES RIVER  SAILING CLUB που βρίσκεται  στην όμορφη τοποθεσία SANS SOUCI  NSW (Dolls point)
Η θέα στον κόλπο του ΒΟΤΑΝΥ ΒΑΥ είναι υπέροχη μια η θάλασσα τις περισσότερες φορές είναι (λάδι) που μας θυμίζει αυτές τις πατρίδας.
Απ’ τις πληροφορίες που έχουμε, η παραπάνω εκδήλωση συμπληρώνεται και με έκθεση 120 σκίτσων και ζωγραφιών του Γεράσιμου Λυμπεράτου, με όλες τις τελευταίες δημιουργίες του καθώς και με τρία γλυπτά του καλλιτέχνη Φ.Βούρου.
Επίσης  πρέπει να τονίσουμε  πως τόσο ο παροικιακός τύπος όσο και το πολυεθνικό ραδιόφωνο SBS  έχει προβάλλει ποικιλοτρόπως την παραπάνω εκδήλωση.
Ο Ελληνικός κήρυκας  ακόμη και σήμερα αναφέρθηκε στην εκδήλωση όπου ο αρχισυντάκτης δημοσιογράφος κ. Μ. Μυστακίδης, μεταξύ των άλλων έγραψε: …στα ποιήματα και διηγήματα του λογοτέχνη γίνεται μια προσπάθεια να εκφράσει τα προβλήματα , τους καημούς, τα πάθη, τους χαρακτήρες, τις πολιτισμικές και κοινωνικές αναζητήσεις  του Ελληνισμού της Αυστραλίας μέσα από την λογοτεχνία.
Η εφημερίδα ο ΚΟΣΜΟΣ  με ευγενική παραχώρηση των κ.κ. Γ.Δραμιτινό και Γ.Χατζηβασίλη,  δημοσιεύει ολοσέλιδο  άρθρο της Ελληνίδας συγγραφέως και ποιήτριας Μ. Κολοβού-Ρουμελιώτη με τίτλο Νοηματική προσέγγιση της ποιητικής συλλογής «Στο βάθος του Κόσμου» του Γερ. Μ. Λυμπεράτου.  Ακόμη στο Ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του SBS ο Γερ. Μ. Λυμπεράτος παραχώρησε  στον διευθυντή του προγράμματος  και δημοσιογράφο Ε. Καλό σχετική με την εκδήλωση συνέντευξη.
Ύστερα από όλα αυτά αναμένεται η εκδήλωση να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τους Γ.Λυμπεράτο για την Ποίηση, Στράτο Μαυραντώνη για το διήγημα και  από τον Καλλιτέχνη Φωκίωνα Βούρο για τα σκίτσα -Ζωγραφιές. Ποιήματα και ανάγνωση διηγημάτων θα γίνουν από τον ηθοποιό Δημήτρη Δαβίσκα  και την δασκάλα  Μαίρη Πετροπούλου. Κι ασφαλώς το όλο πρόγραμμα της εκδήλωσης συντονίζει ο Θ.Καλός .Να σημειωθεί πως η αίθουσα  διαθέτει κλιματισμό και η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.  Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SANONI AVE  DOLLS POINT   ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ   4.30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε
στην παρουσίαση των βιβλίων και εικαστικών δημιουργημάτων
του Γεράσιμου Μ. Λυμπεράτου. Στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας
Capture ξξξ βιβλιο 3 βιβλιο 2 βιβλίο 1Capture νεο ετοσ
1.Συλλογή ποιημάτων και μικρών θεατρικών ΛΥΠΕΣ,ΧΑΡΕΣ,Σ’ ΕΝΑΝ ΓΚΡΙΖΟ ΟΥΡΑΝΟ (Εκδόσεις ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ)
2.
Συλλογή ποιημάτων ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Εκδόσεις ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ)
3.
Συλλογή διηγημάτων ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ (Εκδόσεις ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ)
4.
Έκθεση σκίτσων – ζωγραφιών (θα εκτεθούν δεκάδες κάδρα μικρο-ζωγραφικής)
5.Έκτακτη συμμετοχή του καλλιτέχνη Φωκίωνα Βούρου με 3 γλυπτά.
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα  4.30 μ.μ.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων
GEORGES RIVER SAILING CLUB 16F SANS SOUCI NSW  (Dolls Point)
Είσοδος για τα αυτοκίνητα από  
Sanoni Ave,  Dolls Point
Air conditioner
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: καφέ, ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων, ανάγνωση μικρών διηγημάτων και ξενάγηση στα σκίτσα- ζωγραφιές.
Συντονίζει
Ο Θ. ΚΑΛΟΣ
Απαγγελίες
Δ. ΔΑΒΙΣΚΑΣ κι άλλοι.
ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΤΗΛ. 95295962, 0422981388 – ΕΜΑΙL  g.lymberatos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου