Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

O Σύλλογος των Κερκυραίων της Πάτρας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "ΑΡΩΜΑ ΓΑΖΙΑΣ" της Δώρας Μεταλληνού (Εκδόσεις Φιλύρα 2018), την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας Ρήγα Φερραίου 58 & Κολοκοτρώνη.



Λίγα λόγια για τη Συγγραφέα


H Δώρα Μεταλληνού γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου έζησε τα παιδικά κι εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε με πάθος τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επί 20 χρόνια ηγήθηκε Θεατρικής Ομάδας ανεβάζοντας και σκηνοθετώντας έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Έχει μια αρκετά μεγάλη λαογραφική συλλογή από δρώμενα του τόπου της. Πρώτη της έκδοση, η ποιητική συλλογή με τίτλο "Ανέγγιχτα ρείθρα", εκδόσεις Όστρια, 2016.


Δωρα


Σημείωμα του Συγγραφέα για το βιβλίο: ΑΡΩΜΑ ΓΑΖΙΑΣ

Το μυθιστόρημα αυτό αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα δοσμένα με το ύφος και τον τρόπο που αρμόζει σε ιστορικές αλήθειες.
Πρόσεξα πολύ για να μπορέσω να μην αλλοιώσω χαρακτήρες, να μην προσβάλλω πρόσωπα, να μην τραυματίσω μνήμες, να μην κακοποιήσω εποχές, να μην υπερβάλλω.
Οδηγός και σύμβουλός μου διηγήσεις προφορικές, καθώς και η καταγωγή μου που τη σέβομαι και υπερηφανεύομαι γι' αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου