Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Το νέο παιδικό βιβλίο της Μεσολογγίτισσας Αγαθής Δημητρούκα που εκτυλίσσεται στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί στην Αγορά Αργύρη την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013


Το νέο παιδικό βιβλίο της Μεσολογγίτισσας Αγαθής Δημητρούκα που εκτυλίσσεται στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί στην Αγορά Αργύρη Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, στις 19.00 με τη διοργανωτική σφραγίδα του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών


Η Αγαθή Δημητρούκα αναμένεται να έρθει στην Πάτρα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 καλεσμένη του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών για να παρουσιάσει και να μιλήσει για το νέο της παιδικό νεανικό βιβλίο με τίτλο «Οι Μαγκουράτοι» (εκδόσεις Πατάκη, εικονογράφηση Ανδρομάχη Γιαννοπούλου). Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου και Αράτου.
Για το βιβλίο, η πλοκή του οποίου μάλιστα εκτυλίσσεται στην Πάτρα, θα μιλήσουν η Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, η Σόνια Τουρκολιά, Δικαστική Υπάλληλος, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυπαρρισίας και η ίδια η συγγραφέας.
Επίσης σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας θα ερμηνεύσουν σε μουσική Κωστή Κριτσωτάκη το «Τραγούδι των αναπήρων πολέμου». Συγκεκριμένα θα τραγουδήσουν οι Χριστίνα Δεμιρτζιόγλου και Κυριάκος Μαιμάρης ενώ θα παίξει πιάνο ο Ηλίας Γομάτος. Αποσπάσματα από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, θα διαβάσει η Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών.
Την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. Υποστηρικτικά θα βρίσκεται στην εκδήλωση και το βιβλιοπωλείο της Πάτρας «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρήστου.
Η Αγαθή Δημητρούκα έχει γεννηθεί το 1958 στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, ένα χωριό κοντά στο Μεσολόγγι. Είναι στιχουργός τραγουδιών και συγγραφέας παιδικών βιβλίων αλλά και μυθιστορημάτων για μεγάλους.
Οι "Μαγκουράτοι", μέσα από την ιστορία του Ιταλού Σίλβιο Μαγκουράτι και της οικογένειας που αποκτάει στη μεταπολεμική Πάτρα, προβάλλουν τις αξίες της ζωής. Αξίες όπως η αγωνιστικότητα για να ξεπερνιούνται τα εκάστοτε προβλήματα, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη και η εργατικότητα, για να απολαμβάνουν όλοι την ευτυχία και να μη ζει ο ένας σε βάρος του άλλου, αλλά και η φιλοπατρία, ο φιλειρηνισμός, η φιλοξενία και η αγάπη για τις τέχνες, μα πρώτα απ' όλα ο έρωτας ως κινητήρια δύναμη των πάντων και ως η δύναμη που ενώνει τους ανθρώπους.
Κι όλα αυτά δοσμένα μέσα από μια διαρκή εναλλαγή φανταστικών στοιχείων και πραγματικών, έτσι ώστε ο νεαρός αναγνώστης να μπαίνει στον χώρο και τον χρόνο του αφηγήματος και να βγαίνει με γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου