Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το πρώτο «Καφενείο της Επιστήμης» στην Πάτρα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δελτίο τύπου

Το πρώτο «Καφενείο της Επιστήμης» στην Πάτρα

την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Το Navarino Environmental Observatory (NEO, www.navarinoneo.gr) προσφέρει έναν κύκλο δωρεάν και ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων με τίτλο «café-NEO», με σκοπό την ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα που αφορούν σε καίρια, τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες γίνονται κοινωνοί των προβληματισμών των πολιτών σχετικά με τα μείζονα επιστημονικά θέματα. Οι συζητήσεις γίνονται πάντα σε ένα κλίμα φιλικής ανταλλαγής απόψεων, σε χαλαρό περιβάλλον, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί.

Η είσοδος στο «café-NEO» είναι ελεύθερη και ανοικτή στον κάθε ενδιαφερόμενο, με μόνη υποχρέωση να πληρώσει αυτός το καφέ ή το ποτό του.

Στην Πάτρα διοργανώνεται για πρώτη φορά «Καφενείο της Επιστήμης». Το ΝΕΟ επέλεξε τη διοργάνωσή του στις 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) και με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου το θέμα συζήτησης είναι:

«Όζον και Υπεριώδης Ακτινοβολία: Μύθοι και Πραγματικότητα»»

Το «café-NEO» θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Discover, Πατρέως 30, στις 7μμ.

Προσκεκλημένος εισηγητής θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Καζαντζίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περίληψη παρουσίασης:

Η τρύπα του όζοντος ανακαλύφθηκε το 1984. Τριάντα χρόνια πριν, ότι ήταν το πρώτο περιβαλλοντικό πρόβλημα παγκόσμιας κλίμακας. Η παρουσίαση συνοψίζει την ιστορία της εξέλιξης του ζητήματος του όζοντος και παρέχει μια επισκόπηση των γεγονότων που επέτρεψαν την παγκόσμια πρόοδο σε αυτό το καίριο περιβαλλοντικό ζήτημα. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει πολλούς κινδύνους. Γνωρίσουμε όμως για τα πιθανά οφέλη στον άνθρωπο από τη ασφαλή έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες; Ποιες αναμένεται να είναι οι μελλοντικές επιπτώσεις από τη μείωση του όζοντος;

Ερευνητική εμπειρία του εισηγητή:

·             Συμμετοχή σε περισσότερα από 20 διεθνή ερευνητικά προγράμματα στο όζον και την υπεριώδη ακτινοβολία

·             Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Manchester για την εκτίμηση του ασφαλούς και ευεργετικού χρόνου έκθεσης των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία

·             Μέλος της ερευνητικής ομάδας του ευρωπαϊκού προγράμματος ODΙN με στόχο την πρόληψη της ανεπάρκειας της βιταμίνης D στους Ευρωπαίους πολίτες



Πληροφορίες για το ΝΕΟ

Το ΝΕΟ, που βρίσκεται στην Costa Navarino και δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, πάνω στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην περιοχή της Μεσογείου.

--
Με εκτίμηση

Για το Βιβλιοπωλείο "Discover"
Ηλεκτρονικά Μέσα Διασκέδασης Α.Ε.
Πατρέως 30
Πάτρα
Τ.Κ.26221
Τηλ.:2610624916
Fax :2610624927
e-mail:discoverbook@gmail.com
www.discoverbook.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου