Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις από το Σύλλογο Αρκάδων Πάτρας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», το Γορτυνιακό Σύνδεσμο «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄» και της Ιερής Μητρόπολης Πατρών.



1. Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πατρών " ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄" συμμετείχε και εφέτος, με κατάθεση στεφάνου, στις εκδηλώσεις μνήμης για τους κρεμασθέντες πατριώτες από τους Γερμανούς στα Ψηλά Αλώνια. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Πατρέων την Παρασκευή 13-5-16. Ως γνωστό στούς κρεμασθέντες ήσαν και δύο Γορτυνόπουλα ( Βάρκας και Μανιάτης),  προσωρινά διαμένοντεςστη Πάτρα.

2. Ο Σύνδεσμος απεφάσισε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τον "Παπαφλέσσα ", που διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσσηνίων Πάτρας την Κυριακή 15-5-16, με αντιπροσωπεία μελών του και κατάθεση στεφάνου.

3. Την Κυριακή 15-5-16 ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας " ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης " τιμά τους νεομάρτυρες Αγίους Παύλο και Δημήτριο, προστάτες της Τρίπολης και του Συλλόγου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας, εις τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, ( όπου υπάρχει αρχαία και η ΜΟΝΗ εν Πάτραις εικόνα των Αγίων ), χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου.

4. Την Τετάρτη 18-5-16 ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος και ο Σύλλογος Αρκάδων  υποδέχονται στη αίθρια αίθουσα του πολυχώρου - βιβλιοπωλείου " ΠΟΛΥΕΔΡΟ " ( Κανακάρη147 - τηλ.277342 ) και ώρα 8.30 μ.μ. τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Θανάση Βαλτινό, Αρκάδα, Γορτυνιακής καταγωγής. Η παρουσία του οφείλεται στα πλαίσια  του θεματικού κύκλου εκδηλώσεων " Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο ". Θα παρουσιαστεί οσυγγραφέας και το βιβλίο του " Επείγουσα ανάγκη ελέου" Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής .

5. Την Τετάρτη 18-5-16 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ( Φιλιποίμενος 24 και Ρήγα Φεραίου - 3ος όροφος, ) ο Αρκαδικός Σύλλογος Πατρών σε συνργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα " ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ".Κεντρική ομιλίτρια η καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αγγελική Ράπτη. Θα ακουστούν και τα " Τσακώνικα ".


                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 07.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24- Γ΄όροφος) με θέμα
                «Η ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ»
και κεντρική ομιλήτρια την κα Αγγελική Ράλλη, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διευθύντρια Εργαστηρίου νεοελληνικών διαλέκτων.
           Παρακαλούμε να τιμήσετε την εκδήλωση  με την παρουσία σας.

       Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου