Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο Φιλανδός μαραθωνοδρόμος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ελληνικό δρομικό κίνημα, βραβευόμενος από τη Λέσχη «ΦΑΕΘΩΝ» στην Πάτρα



%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%ba-%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b1%ce%bd-%cf%86%ce%b1%ce%b5%ce%b8%cf%89%ce%bd-%ce%bc%cf%8d%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-2-11-2016-029

(O κ. Μεντζελόπουλος Παναγιώτης κάνει  την απονομή πλακέτας με 69 μαραθώνιους στον Φιλανδό φιλέλληνα λαϊκό μαραθωνοδρόμο Ράφικ Νιούμαν).

Τιμητική διάκριση επίτιμου μέλους απενεμήθη στις 3-11-2016 από τη Λέσχη Δρομέων και Περιπατητών ΦΑΕΘΩΝ στον Φιλανδό φιλέλληνα λαϊκό μαραθωνοδρόμο Ράφικ Νιούμαν, που βρέθηκε στη Πάτρα για να συναντήσει φίλους δρομείς και να συμμετάσχει  ως θεατής στον 34ο Διεθνή Μαραθώνιο που τελείται στην κλασική διαδρομή της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου 2016.
Στον Μαραθώνιο, που όπως ανακοίνωσαν από το δημαρχείο Αθηναίων οι διοργανωτές του, θα σπάσει ρεκόρ συμμετοχών με πενήντα χιλιάδες δρομείς  και με ανάλογο μεγάλο αριθμό συμμετοχών από πλευράς θεατών, ενώ έχουν κληθεί 110 δήμαρχοι πόλεων της Κίνας και  στις παράλληλες εκδηλώσεις του Μαραθωνίου θα έχουμε, μεταξύ άλλων, την διεθνή έκθεση ERGO Marathon EXPO στο γήπεδο Ταεκβοντό του Φαλήρου  από τις 10 έως 12 Νοεμβρίου, το παγκόσμιο συνέδριο και το 10ο συνέδριο της AIMS στις 10 Νοεμβρίου, την βράβευση των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου για το 2016, μαζί και του μεγάλου Αιθίοπα δρομέα, Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στις 11 Νοεμβρίου, την τελετή Έναρξης και την Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου την παραμονή 12 Νοεμβρίου, καθώς  και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Το επίτιμο μέλος επαγγέλλεται συνταξιούχος δημοσιογράφος μεγάλης φιλανδικής εφημερίδας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον επικεφαλής του «ΦΑΕΘΩΝ» με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις από τετραετίας, όσο στα μέλη της Λέσχης και στους συντελεστές του δρομικού κινήματος της Πάτρας, με τους οποίους έχει συμμετάσχει σε αγώνα δρόμου που διήλθε μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

.%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%ba-%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b1%ce%bd-%cf%86%ce%b1%ce%b5%ce%b8%cf%89%ce%bd-%ce%bc%cf%8d%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-2-11-2016-024

(Ο επικεφαλής του «ΦΑΕΘΩΝ» κ. Κίμωνας Αποστολόπουλος μαζί με δρομείς και μαραθωνοδρόμους)

Η βράβευση τελέσθηκε σε αίθουσα της μπυραρίας ΜΥΘΟΣ επί της οδού Τριών Ναυάρχων και  το κλίμα ήταν συγκινητικό, καθώς αναπαραστάθησαν ιστορίες που είχαν να διηγηθούν όλοι, που ήσαν άκρως ενδιαφέρουσες, ενώ η συζήτηση περί πολιτισμού, αθλητισμού και φιλοσοφίας ζωντάνεψε το προς τιμήν του κ. Ράφικ, λουκούλειο βραδινό γεύμα.
Στο ιστορικό του φιλέλληνα δρομέα Ράφικ Νιούμαν έχει καταγραφεί συμμετοχή του σε 68 μαραθωνίους ανά τον κόσμο! Η γνωριμία του με τους δρομείς της Πάτρας έχει ενδιαφέρον. Πριν από λίγα χρόνια, είχε βρεθεί στην πόλη ως τουρίστας, όπου γνωρίστηκε τυχαία με τον Κίμωνα Αποστολόπουλο, συντονιστή και πρωτοπόρο της λέσχης Φαέθων. Ο Κίμωνας τον έπεισε να τρέξουν μαζί τη γέφυρα του Ρίου Αντιρίου. Εκεί ο Ράφικ γνωρίστηκε και έτρεξε μαζί με τον αείμνηστο πρόεδρο του ΣΥΠ Γιώργο Αντύπα. (Διάβασε: «Ελεγείο» στην μνήμη του ευγενούς λαϊκού μαραθωνοδρόμου αθλητή της Πάτρας).
Τότε ήταν που ο Ράφικ έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό του και τον Κίμωνα: να τρέξει έστω μία φορά στη ζωή του τον μαραθώνιο της Αθήνας! Όπως και έγινε και μάλιστα κατάφερε να τρέξει δύο φορές στον Μαραθώνα! Η δεύτερη φορά ήταν και το τέλος της καριέρας του στους μαραθωνίους, αφού λόγω τραυματικού προβλήματος στο πόδι, δεν του επιτρέπεται πια να αγωνίζεται σε μεγάλες αποστάσεις. Σήμερα ο Ράφικ πλησιάζει το κλείσιμο της έβδομης δεκαετίας του! Και πάντα ζωντανός και με σφρίγος δίνει αποτελεί παράδειγμα για τους συναθλητές τους!
Πήρε το λόγο και μίλησε για τον φιλέλληνα Ράφικ και τους αγώνες του, αλλά και για τη Λέσχη «ΦΑΕΘΩΝ» και τα μέλη της που δεν σταματούν να δίνουν ζωντάνια σε αυτό που λέγεται «αγώνας δρόμου – αγώνας ζωής».
Ο Ράφικ συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, έγινε επίτιμο μέλος της Λέσχης. Μίλησε για τη γνωριμία του με την Ελλάδα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την μακραίωνη αθλητική σταδιοδρομία πολιτών της, αναφέρθηκε  στον Κίμωνα Αποστολόπουλο που τον έκανε με τον τρόπο του να θεωρεί την χώρα μας «δεύτερη πατρίδα του», στον 34ο Διεθνή Μαραθώνιο που γίνεται χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, αλλά και στη λύπη του που δεν μπορεί πλέον να αγωνιστεί…

%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%ba-%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b1%ce%bd-%cf%86%ce%b1%ce%b5%ce%b8%cf%89%ce%bd-%ce%bc%cf%8d%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-2-11-2016-033

 (Ο κ. Ράφικ Νιούμαν μαζί με τον κ. Μεντζελόπουλο Παναγιώτη  και τον κ. Χριστοδουλόπουλο Αθανάσιο  ο οποίος έκανε τη μετάφραση).

Ο ίδιος μίλησε στο πατραϊκό πόρταλ salos.gr λέγοντας: «Όταν έτρεχα κοίταζα το ρολόι μου παρακολουθώντας τους χρόνους μου. Ήθελα να ‘μαι πιο γρήγορος. Όταν γνώρισα τον Κίμωνα μου έκανε εντύπωση γιατί δεν κοίταζε το ρολόι του. Κατάλαβα πως όταν ο Κίμωνας έτρεχε, φιλοσοφούσε. Αυτό με ενέπνευσε!».
Εξέφρασε δε τον θαυμασμό του προς το Istologio G. Mosxou, για τους είκοσι Πατρινούς δρομείς που συμμετείχαν στον υπερμαραθώνιο Δρόμο Τιμής υπέρ των πεσόντων στις μάχες με τον Αττίλα, θαμμένων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, οι οποίοι τον Μάρτιο του 1998 ξεκίνησαν από την Αγία Λαύρα Καλαβρύτων τρέχοντας, για να τερματίσουν στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Και έδειξε την έκπληξή του, όταν ρωτώντας τον συντονιστή του «ΦΑΕΘΩΝ» για το μήκος της διαδρομής, του είπε πως πρόκειται για 700 χιλιόμετρα, που διανύθηκαν μέχρι την παραμονή της εθνικής Επετείου.
Στην τιμητική βραδιά παραβρέθηκαν οι:
Αποστολόπουλος Κίμων (συντονιστής).
Μεντζελόπουλος Παναγιώτης (απονομή πλακέτας με 69 μαραθωνίους).
Χριστοδουλόπουλος Αθανάσιος (μετάφραση).
Διονύσιος Μπαλάσης (Γραμματέας).
Κατσαΐτης Νικόλαος (υπερμαραθωνοδρόμος).
Τάβλας Γιώργος (μέλος).
Κακουλίδης Γιώργος δρομέας, (πρωταθλητής προπονητής στίβου).
Μόσχος Γιώργος (υπερμαραθωνόδρομος).
Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη (δρομέας).
Ιωάννης Ρουμελιώτης (δρομέας).
Βασίλης Καταπόδης (μαραθωνοδρόμος).
Σπήλιος Κολοκούρης (δρομέας) και
Ηλίας Κολοκούρης (μέλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου