Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΠΟΛΙΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΜΑΡΣΥΑΣ" ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ.


Φωτογραφία του χρήστη Συλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας "Κωστής Παλαμάς".
Σε μια έντονη καλλιτεχνική και επιμορφωτική ατμόσφαιρα με την παρουσία πλήθους φιλότεχνου κοινού έγιναν τα εγκαίνια του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Η εκδήλωση συμπεριελάμβανε ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου, καθηγητή Θεόδωρου Μαλλιά με τίτλο « 21 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» για να τιμήσουμε τα 74 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας ποιητή, συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά.
Απαγγέλθηκαν ποιήματα από το φιλότεχνο κοινό καθώς και από τα μέλη του Συλλόγου, τα έργα των οποίων εντυπωσίασαν και το πλέον απαιτητικό φιλότεχνο θεατή, τόσο για την καλλιτεχνική τους εκτέλεση αλλά και για την πλούσια θεματογραφία τους.

Για τις σημαντικές αυτές δημιουργίες τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά τιμητικά διπλώματα.
Επίσης τιμήθηκε η μνήμη της γνωστής καταξιωμένης ζωγράφου, Αγγελικής Αργυροπούλου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και ακούστηκε προσωπική απαγγελία του συμπολίτη μας ποιητή Κωστή Παλαμά.


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αρταβάνης Κων/νος, Αντωνακοπούλου Αικατερίνη, Αποστολόπουλος Γεράσιμος, Βούρτσης Δημήτρης, Γιάχου Γεωργία, Γεωργίου Λουκάς, Δημητροπούλου Χριστίνα, Θεανίδης Βασίλης, Θεοδωροπούλου Μαριλένα, Θεοδωρόπουλος Βασίλης, Θωμολάρη Βασιλική, Κανελάκης Γιώργος, Κατσαίτη Θεοδώρα, Καλημάνη Ιωάννα, Κλώνης Θεοφάνης, Κολοβού Μαρία, Λαλιώτη Κυριακή, Λενακάκη Βούλα, Λυκουργιώτης Ιωάννης, Μαλλιάς Θεόδωρος, Μικές Βασίλης, Μπεντενίτης Νικόλαος, Παπαιωάνου Ιωάννα, Παπαθεοδώρου Γρηγόρης, Παπαλεξάτος Ελευθέριος, Σουβαλιώτη Μαριάννα, Σουρβίνου Ελπίδα, Τσιρώνης Νικόλαος, Χείρας Δημήτρης, Χρύσανθος.

Παρουσίαση εκδήλωσης: Δαράτου Βικτωρία
Χορηγός επικοινωνίας: 97,4 Καρατζάς Δημήτρης Χορηγός: Ψητόπολης.


Δήλωση συμμετοχής, στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση του Μουσείου Ακρόπολης στις 5 Απριλίου. 

Από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς».
O Πρόεδρος 

Θεόδωρος Μαλλιάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου