Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ένα εξαιρετικό βιβλίο «ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΟΥ» Της Μαρίας Κολοβού-Ρουμελιώτη. Γράφει ο Βαχλαίος νομικός και συγγραφέας Γιώργος Ι. Μποτής.


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για γιώργος μποτής

Αγαπητή μου Μαρία,
Κατόρθωσα σήμερα να γράψω δύο λόγια για το πολύτιμο βιβλίο σου, που ανάρτησα στο facebook, το οποίο πραγματικά με έχει συγκινήσει.Είναι το καλύτερο πνευματικό σου κύημα. Εύχομαι να έχεις υγεία και να συνεχίζεις την πνευματική σου δημιουργία.
Με εξαιρετική τιμή και Αγάπη
Γιώργος Ι. Μποτής


        Ένα εξαιρετικό βιβλίο

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΟΥ
Της Μαρίας Κολοβού-Ρουμελιώτη.

Η ταλαντούχος Ζωγράφος, Ποιήτρια και Συγγραφέας  Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη, συνεχίζοντας την συγγραφική της δραστηριότητα, κυκλοφόρησε ένα πολύτιμο, εύπεπτο και γευστικό στο νου και στην καρδιά βιβλίο για κάθε ηλικία με τον τίτλο «ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΟΥ».
Η συγγραφέας με τον μεστό λογοτεχνικό της   λόγο, στον οποίο  διακρίνεται έντονα η προσωπική της εξομολόγηση και κρίση στα γεγονότα στα οποία αναφέρεται. Είναι αποκαλυπτική, γιατί αφήνει λεύτερους τους κρουνούς του συναισθηματικού της κόσμου περιγράφοντας με γνησιότητα και πηγαία αλήθεια τα περιστατικά και τις καταστάσεις της προσωπικής της ζωής.
Πολύ με συγκίνησε το περιεχόμενο της γραφής της στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Γράμματα που δεν έστειλα ποτέ». Οι επιστολές αυτές απευθυνόμενες στον παππού της περιέχουν μια γνήσια εξομολόγηση προβληματισμού των εφηβικών της χρόνων. Τον πολύτιμο αυτό θησαυρό της η έφηβη τότε συγγραφέας τον θεωρούσε ιερό κειμήλιο, όπως και ήταν,  και τον έκρυβε στο εικόνισμα του σπιτιού της. Γράφει η ίδια: «Εκείνο, που κάνω, είναι να καταχωνιάζω τα γράμματά μου μέσα στο εικόνισμα με τα στέφανα της γιαγιάς. Φοβάμαι μη τα ανακαλύψει ο πατέρας μου και με πάρει για αλαφροϊσκιωτη. Μη μολογήσει πως ομιλώ με φαντάσματα και με κλείσει στην απομόνωση…».
Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει το μεγαλείο της προσωπικότητας της συγγραφέως και παράλληλα την γνήσια μορφή της Μάνας, που η γραφή της πασχίζει όχι μόνο να δώσει μηνύματα ζωής και προσανατολισμού  στα δικά της τρία παιδιά αλλά αγκαλιάζει όλα τα παιδιά του κόσμου και διατυπώνει την κραυγή της αγωνίας για λογαριασμό όλων των μανάδων  για την αυριανή κοινωνία,  που θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Τέλος, το βιβλίο αυτό είναι ο καλύτερος σύντροφος για τις θερινές διακοπές μας.

4 Αυγούστου 2018

Γιώργος Ι. Μποτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου