Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

40ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια Γορτυνίας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Τηλ: 2795360330,2795360313
fax:  2795031855
e-mail:culture@gortynia.gov.gr
 8/7/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


40ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια Γορτυνίας
Ο Δήμος Γορτυνίας γιορτάζει φέτος την 40η διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, ένα πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό.
Αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά την οφείλουμε στον εμπνευστή και ιδρυτή του διαγωνισμού, τον λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη από τα Λαγκάδια, καθώς και σ’ όλους τους φορείς που υπήρξαν συνεχιστές της διοργάνωσης.
Με ιδιαίτερη χαρά και με σεβασμό αφιερώνουμε την φετινή διήμερη εκδήλωση στον ιδρυτή του, Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη, με το εξής πρόγραμμα:

  • Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ώρα 8.00 μ.μ. Παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα.
  •   Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, ώρα 8.00 μ.μ. Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής.

Με μεγάλο επίσης σεβασμό προς την λαϊκή μουσική μας παράδοση, που αποτελεί βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας, προσκαλούμε τους ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικούς, και ιδιαίτερα τους νέους, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με όσο το δυνατόν αυθεντικότερα τραγούδια και μουσικές απ’ όλη την Ελλάδα. Να διακριθούν για το ταλέντο τους αλλά και να αναδειχτεί η ελληνική μουσική παράδοση.
Οι κατηγορίες διαγωνιζομένων είναι τρεις:
1. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών.
2. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες.
3. Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.
Το έργο της κριτικής επιτροπής σε αυτήν την επετειακή διοργάνωση έχουν αναλάβει μουσικολόγοι και ερευνητές από το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με επικεφαλής την κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο μουσικός και ερευνητής Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, την δε εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.
Για περισσότερες πληροφορίες, για την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στον Δήμο Γορτυνίας τηλ. 2795360330, 2795360313, ή να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, στην διεύθυνση www.gortynia.gov.gr.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου